9 hauskaa faktaa, joita et tiennyt Irakista

posted in: iraq, lähi-itä, middle-east | 0
 1. Pommikirpputori
  Irakin Kurdistanista löytyy underground ase- ja pommimarketti. Joka viikko aseiden keräilijät tapaavat salaisessa mestassa puolen tunnin ajomatkan päässä Erbilissä ja laittavat erilaiset aseet ja räjähteet myyntiin kirpputorimeiningillä. Pommimarkettiin ei saa yksin länsimaalaisena turistina mennä käymään ja valokuvaaminen on ehdottomasti kielletty. Joku vuosi eräs länsimaalainen journalisti oli käynyt kirjoittamassa pommimarketista jutun, josta tuli suuri kansainvälinen skandaali. Sen vuoksi länsimaalaisia ei siis hyvällä katsota tänne eksyessään. Toki paikallisen ystävän kanssa tänne meno on turvallista ja näky on yllättävän mielenkiintoinen. Suosittelen pitämään kamerat ja puhelimet visusti piilossa, kun vastassa on satoja aseita vastaan sinä!
 2. Tanssi kuin viimeistä päivää
  Irakista löytyy kunnon tanssibaareja, joista ei menoa ja meininkiä puutu! Vaikka kulttuuri onkin vanhoillista ja konservatiivista, ovat ihmiset vuosien saatossa muuttuneet yhä avoimimmiksi varsinkin suurissa kaupungeissa. Hyviä tanssipaikkoja ei kuitenkaan ole helppo löytää, joten paikallisten nuorten asiantuntemus on tässäkin asiassa enemmän kuin suotavaa. Yhtenä viikonloppuna olin syömässä pizzeriassa, jossa tutustuin miesporukkaan, jotka olivat juuri menossa tanssimaan. He pyysivät minua mukaansa ja lopulta löysin itseni Sulamanyahin tanssipirskeistä erään kerrostalorakennuksen ylimmästä kerroksesta, johon oltiin rakennettu baaritiski, DJ:n lava ja valoilla varustettu tanssilattia. Meno oli samanlaista kuin, missä tahansa länsimaalaisella tanssiklubilla.
 3. Vaalien aikainen luotisade
  Minä satuin olemaan Irakissa juuri vaalien aikaan. Tämä tuli itseasiassa täysin puskista enkä ennen Irakiin menoa tätä vielä tiennyt. Poliittisten tapahtumien aikaan maahan ei tietenkään kannattaisi matkustaa suuremman levottomuusuhan vuoksi. Irakissa onkin yleistä vaalien aikaan nähdä ja kuulla tappeluita sekä kärhämää niin kaduilla kuin televisiossakin. Vaalit menevät ihmisten tunteisiin eikä korruptoitunut politiikka auta asiaa yhtään enempää. Vaalituloksista suivaantuneen ihmisen tunnistaa siitä, että tämän nyrkki löytyy toisen ihmisen naamasta. Vaalituloksista onnellisen ihmisen taas tunnistaa siitä, että tämä ampuu aseillaan ilmaan. Irakissa vaalien aikaan ja varsinkin lopullisen tuloksen julkistettua kannattaakin kulkea panssariasu tai vähintäänkin kattila päässä, sillä taivaalta saattaa sataa vähän rajumpaa settiä. Tänäkin vuonna useat ihmiset loukkaantuivat saatuaan taivaalta tippuneen luodin päähänsä.
 4. Ruokatavat kunniaan
  Irakissa ei ole epäystävällistä syödä sormin. Päinvastoin. Sormin syöminen, ilman ruokailuvälineitä on itseasiassa osoitus siitä, että ruoka on hyvää. Pitää kuitenkin muistaa, että vasemmalla kädellä ei saa missään nimessä syödä. Se on tarkoitettu vain pyllyn pyyhkimiseen!
 5. Pommipiilokamera
  Irakissa on tehty oma versionsa jenkkiläisestä ”Punk´d”-piilokameratelevisio-ohjelmasta, mutta ohjelmassa pääosissa ovat pommit ja julkkikset. Julkkisten autoihin on laitettu feikkipommi ja televisiohjelmassa kuvataan julkkisten reaktioita ja kauhua siitä, miten he reagoivat pommin huomattuaan. Olenko ainut, jonka mielestä tämä menee jo vähän överiksi maassa, jossa siviilejä tappavia pommeja edelleen räjähtelee päivittäin?
 6. Yhdysvallat Irakissa
  Maailman suurin suurlähetystö löytyy Irakin pääkaupungista Baghdadista. Suurlähetystö on yllätys yllätys yhdysvaltojen suurlähetystö ja se on kooltaan yhtä suuri kuin Vatikaani.
 7. Peppuseksillä huipulle
  Irakissa on hyvin tärkeää, että nainen on neitsyt hääyönä. Itseasiassa monet perheet haluavat vielä varmistaa naisen neitsyyden hääyönä pyytämällä nähtäväksi valkoiset lakanat, johon toivon mukaan on naisen neitsyyttä menettäessään valunut liraus verta. Jos verta ei ole tullut voi morsiamen veli tai isä tappaa tämän häpäistyään oman sukunsa. Kunniamurhavaaran vuoksi peppuseksistä on tullut naimattomien naisten uusi seksiaktin muoto, sillä uskomuksen mukaan tätä harrastamalla immenkalvo pysyy paikoillaan.
 8. Vaihtoehto masturboinnille
  Maaseudulla saattaa mennä pidemmän aikaa miehen löytäessä itselleen sopivan vaimokkeen. Maaseudulla ollaan yleisesti ottaen konservatiivisempia, joten masturbointi, yhden illan hoidot tai seksi ennen avioliittoa ovat ehdoton no go. Tämä pätee kuitenkin vain ihmisiin. Tästä syystä monet poikamiehet käyttävät aasia hyväkseen. Aasi ei paljoa hievahda poikamiehen noustessa aasin taakse jakkaran päälle seisomaan ja alkaessa työntämään vehjettään aasin anaaliin. Kuulemma aasitkin nauttivat tästä suuresti.
 9. Uhraukset
  Irakissa on yleistä uhrata kukko uuden auton ostaessaan. Uuden asunnon ostaessa saatetaan uhrata jopa lammas. Uskomuksen mukaan tämä tuo hyvää onnea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *