What happens in Bahrain, stays in Bahrain

posted in: bahrain, lähi-itä, middle-east | 0

Bahrain -tämä pienen pieni puolentoista miljoonan asukkaan valtio golfin meren äärellä on samalla huvittavin, mutta myös rennoin Lähi-Idän lomakohde, missä olen koskaan käynyt. Bahrainiin matkustin rennoin fiiliksin. Kerrankin maa, josta ei oltu luotu hysteriaa eikä edes matkustustiedotteessa kehoitettu jättämään tänne menoa väliin. Bahrainiin mennessä olin sen verran jo etukäteen suunnitellut, että yöpaikka oli samantien minulle valmiina. Bahrain on kallis paikka, enkä halunnut ottaa riskiä, että joutuisin nukkumaan missään ökyhintaisissa hotelleissa enkä myöskään kehdannut pistää majaa pystyyn kadulle, kun tuntui, että suurin osa ihmisistä ovat jotain triplamiljardöörejä, jotka varmasti pitäisivät kadulla nukkuvaa hippivaatteisiin pukeutunutta naista puoli-ilmaisena prostituoituna. Yöpaikan löysin sohvasurffaussivustolta ja olikin ihanaa päästä taas tutustumaan paikallisten ihmisten arkielämään. Jännää tässä on se, että Bahrainin puolentoistamiljoonan asukkaan väestöstä yli puolet koostuu ulkomaalaisista ekspatriaateista (kiitos google translator) ja alle puolet ovat oikeasti Bahrainin kansalaisia. Minä yövyin turkkilaisen miehen luona, joka kuitenkin on Bahrainissa jo vuosikymmeniä asunut eikä hän silti ole Bahrainin kansalaisuutta saanut. Tapasin myös miehen, joka on syntynyt Bahrainissa, mutta hänen äitinsä on Palestiinalainen eikä mies näin ollen ole Bahrainin kansalaisuutta saanut. Mies on siis kansalaisuudeltaan Palestiinalainen ja hänellä on Palestiinan passi, vaikka hän ei ole koskaan edes Palestiinassa käynyt. Bahrainin kansalaisuutta on siis hyvin vaikea saada, vaikka olisi syntymästä kuolemaan asti tässä pienoisessa maassa asunut.

Bahrainin naapurivaltio Saudi-Arabia on tunnettu tiukasta islamilaisesta sharialaistaan ja onkin hämmästyttävää nähdä niin vastakohtaiset maat naapurivaltioina. Bahrainin suurin osa turisteista tulevatkin Saudi-Arabiasta, kuten olettaa saattaakin. Tämän vuoksi Bahrainissa voi mm. maksaa Saudi-Arabian rahalla eikä kannata hämmästyä, jos kassaneiti antaa sinulle maksamastasi summasta takaisin Saudi-Arabian rialeita. Bahrain on Saudeille kuin Suomalaisten Thaimaa tai Ruotsinlaiva. Mitä tapahtuu Bahrainissa, se jää Bahrainiin. Kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää. Me Länsimaalaiset luulemme kaikkien Saudien olevan ääri-islamilaisia, jotka tekevät kaiken niinkuin koraanissa sanotaan. Kuitenkin Bahrainissa ollessani joka viides vastaantuleva tuntui tulevan Saudeista. Bahrainissa he saavat asioita, joita Saudi-Arabiassa ei voisi edes kuvitella saavansa islamilaisten sääntöjen vuoksi. Bahrainiin tullaan yleensä viikonloppumatkalle muun muassa elokuviin, rentouttavaan lomaan ilman pakkoa peittää huivilla päätään, juomaan alkoholia, polttelemaan dänkkiä, uimaan, tanssimaan baariin ja naimaan niin kuin viimeistä päivää. Bahrain on Lähi-Idän ykkösmesta riettauksista puhuttaessa. Bahrainissa konservatiiviset lait ja uskomukset unohtuvat ja jäljelle jää ihmisen todellinen likainen mieli vailla minkäänlaisia suodattimia. Bahrainissa kukaan ei enää muista olevansa uskonnollinen ja Jumala sekä muut möllit jätetään taakse ja keskitytään omien halujen tyydyttämiseen ilman, että mietitään pääsenkö nyt paratiisiin vai palanko loppuikäni helvetin tulessa.

Ensimmäisenä iltana Bahrainissa päätin lähteä hostisäntäni kanssa Bahrainin yöelämään. Oli jännää pukea lyhyt mekko ja toppi päälle pitkästä aikaa. Tuntui itseasiassa melko hyvältä taas näyttää omalta itseltään ilman, että kulttuuriin sopien yrittää työstää asuvalintojaan. Menimme ensimmäiseksi pieneen paikalliseen pubiin istuskelemaan ja odottamaan yöelämän alkamista suurimmilla tanssiklubeilla. Baarissa tilasimme juotavat ja aloin fiilistellä kansainvälisen kaupungin tunnelmaa. Tuntui, että jokaisen pöydän ympärillä istui ihmisiä eri maista. Eniten olin kuulevinani Amerikan englantia, Etiopian kieliä sekä Arabiaa. Suhteellisesti eniten baarissa oli juurikin Saudimiehiä. Ystäväni kertoi minulle Saudien tulevan Bahrainiin harrastamaan tuhmia maksullisten naisten kanssa. Suurin osa Saudimiehistä on naimisissa omassa maassaan, mutta he kaipasivat fantasioidensa toteuttamista ja nämä harvemmin toteutuisivat konservatiivisen kulttuurin omaamassa kotimaassaan. Esimerkiksi oraaliseksi on yleisesti ottaen kiellettyä uskovaisten keskuudessa, mutta suihinoton internetin ihmeellisestä maailmasta nähtyään kukapa nyt saisi tämän eroottisen aktin koko loppuelämäksi pyyhittyä pois silmien verkkokalvoilta. Saudeille uskonnon koko merkitys ikään kuin häviää Bahrainin valtakuntaan astuttuaan. Ikään kuin Bahrainin maalle astuttuaan Jumala ei enää näkisi, mitä ihminen oikein puuhastelee.

Pubirundimme jälkeen astelimme oikeaan tanssiklubiin, jossa kenelläkään naisella ei ainakaan ollut liikaa vaatteita päällä. Klubi oli muuten kuin tavallinen Suomalainen tanssibaari, mutta keskiössä olivat Saudimiehet. Saudimiehet istuivat tanssipaikan keskellä ringissä pöydän ympärillä perinteiseen valkoiseen kaapuun ja laupiaan samarilaisen valkoiseen huiviin sonnustautuneina. Heitä oli myös baaritiskillä istumassa ja tilaamassa juotavia. He näyttivät niin ylpeiltä isoine käteisvaroineen. He katselivat ympärillään pyöriviä vähäpukeisia naisia päästä varpaisiin. He tekivät välillä kävelykierroksia ympäri baarin etsien naista omaan makuunsa. Tuntui jännittävältä Saudimiehen kävellessä minua vastaan. Hän pysähtyi kohdalleni, katsoi minua ensin silmiin, jonka jälkeen liikutti katsettaan minun vartaloani pitkin päälaelta varpaisiin ja hymyili viekkaasti aivan kuin kettu. En kuitenkaan ilmeisesti ollut miehen mieleen, koska minkäänlaista tarjousta ei tullut. Olisi toki ollut mielenkiintoista tietää minkälaisia summia nämä öljybohattat olisivat olleet valmiita maksamaan, kun kuuleman mukaan afrikkalaiset naiset ovat halvimpia ja valkoihoiset länsimaalaiset kaikkein kalliimpia tapauksia. Vetäydyimme hostini kanssa rauhallisemmalle baarin puolelle. Baarin puolella oli biljardipöydät ja pöytänurkkauksia, jossa ihmiset saivat tutustua rauhassa toisiinsa. Katseeni kohdistui nuoreen ehkä juuri aikuisuuden kynnykselle kasvaneeseen poikaan, joka jutteli afrikkalaisen naisen kanssa. Poika oli pukeutunut saudiarabialaiseen kansallispukuun ja hän näytti oikein varakkaalta tapaukselta. Huomasin kuitenkin saman tien, ettei pojalla vielä tainnut oikein kokemusta naisten kanssa olla ja olikin jännä nähdä, miten näinkin nuoret tulivat Saudien puolelta Bahrainiin maksullisiin naisiin mahdollisesti jopa menettämään poikuuttaan.

Tanssimme klubilla pari tuntia saudimiesten kuumottavien katseiden alla, jonka jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa takaisin kotiin. Koko baarissaoloajan tuntui siltä, kuin olisin ollut ostostv:n näyteikkunassa, jota Saudimiehet kuola valuen fantasioissaan tuijottivat. Klubilta poistuttuamme ulko-ovien edessä oli kiiltäviksi vahattuja autoja ja limusiini, jonka sisälle saudimies ja afrikkalainen nainen kapusivat. Ei ollut epäilyksen aihettakaan, mitä tämä kaksikko oli seuraavaksi menossa tekemään. Minusta oli jotenkin niin huvittavaa katsella tätä touhua, kun saudimiesten ulkokuoresta ja valkoisesta Jeesusta muistuttavasta viitasta tulee jo mieleen, että he ovat varmasti syvästi uskonnollisia miehiä, mutta sitten yhtäkkiä mielikuva murskaantuukin nähtyään vanhan saudimiehen kourimassa minuakin nuorempaa afrikkalaista prostituoidun asuun ja tissit tiskiin laittanutta naista. Bahrain sai totisesti hämmentyneen fiiliksen aikaan eikä kaikki hämmennys suinkaan perustunut tähän yhden yön baarivisiittiin. Seuraavana päivänä matkustin moottoriveneellä Bahrainin yhteen pienistä paratiisisaarista, Al dar Island. Paikan päällä oli söpöjä pieniä Bungaloita, instagramystävällisiä kuvausspotteja meren päällä olevassa riippukeinussa ja rastapäisiä afrikkalaisia myymässä rauhanpiippua. Meno oli suorastaan letkeää enkä enää edes muistanut olevani niinkin vanhoillisessa maapallon osassa kuin Lähi-Idässä. Olin saarella yksin, mutta sain nopeasti itselleni seuraa RastaBobin pyytäessä minua istumaan ystäviensä kanssa Bungaloonsa. Vietimme rennon päivän tällä suloisella saarella ja olin totta totisesti täysin hullaantunut tähän minulle vielä vuosi sitten täysin tuntemattomaan valtioon.

Bahrain ei ehkä ole se ensimmäiseksi mieleen tuleva lomakohde, mutta jos tänne päätyy matkustamaan annan muutaman vinkin, mitä täällä kannattaa tehdä. Ensimmäisenä suosittelen käymään Bahrainin yöelämässä. Jos himokkaiden Saudi-miesten katseet ahdistavat, kannattaa yöelämään naisen ottaa itsellensä mieskavaljeeri. Toisena kannattaa varata ainakin yksi päivä Al Dar saarella, jossa voi uida, nauttia auringosta ja syödä hyvää sapuskaa. Bahrainissa pääsee myös kalastamaan ja Al Dar saarelta palatessa kannattaa satamasta kalastusaluksilta kysellä ihmisiltä kalastusreissujen hintoja. Bahrainin eteläpuolella on myös upeita plantaaseja, joihin kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan. Bahrainin keskustassa on mahdollista käydä ilmaisessa Koraani-museossa, muutaman euron maksavassa Bahrainin historian museossa sekä museosta lähtevällä tunnin risteilyllä läheisessä paikallisessa satamassa. Bahrainin keskustasta löytyy myös paikallisten suosima marketti, Manama souq, josta voi löytää herkullista purtavaa tai kotiinvietäviä tuliaisia. Bahrainin keskustassa on myös jänniä monumentteja, joihin voi törmätä kävellessään kaupungilla. Bahrain on sen verran pieni valtio, että viikonkin pituinen loma voi jo tuntua liian pitkältä ajalta, ellei sitten halua vain rentoutua hienossa hotellissa uima-altaan ja auringon äärellä. Bahrain on hintava paikka, eikä tavallisen reppureissaajan ole helppo löytää budjettimajoituksia, ellei sitten päätä kokeilla sohvasurffusta tai hieman hintavampaa AirBnB:tä. Bahrainin keskustassa paras tapa kulkea on ehdottomasti kävellen tai liftaten. Paikalliset ihmiset ottavat turistin mielihyvin kyytiin ja Bahrainin ollessa sen verran pieni, saattaa paikallinen viedä sinut täysin perille asti määränpäähäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *